Aktiviteter

Öppen träningsgrupp för alla!

Tanken med dessa öppna träningar är att du som hundägare ska få möjlighet att träna din/ dina hundar i olika miljöer och med olika typer av störning, att du ska få träningssällskap och idéer. Det krävs inga förkunskaper. Upplägget är enkelt, träningarna ligger oftast dagtid och vi använder gruppens kompetens för att lära oss nya saker.

Träningsgruppen är öppen för alla, oavsett ras, erfarenhet eller ålder. Vi ses för att ha roligt tillsammans och för att dra nytta av varandra. :)

Varmt välkomna!

Datum och planerad aktivitet:

Inga fler datum är planerade än så länge.

Presentation av oss som arrangerar:Jag heter Dominique och har haft hund sedan barnsben. Idag har jag två Bordercollies, Kin 1,5år och Lux 5 månader. Jag har tidigare tävlat i bruks och i bevakning enligt den "gamla skolan" men nuförtiden är det klickerträning och träning med positiv förstärkning som fångat mitt intresse. Under 2016/2017 går jag Canis tränarutbildning. Jag är numer "allätare" och tränar bara för att det är skoj och inte nödvändigtvis för att tävla. För närvarande försöker vi lära oss nosework och det är jättespännande. Jag har ett stort intresse i att hjälpa våra hundar att fungera i alla miljöer och att skapa goda relationer mellan förare och hund.


Jag heter Cecilia men kallas för Cissi. Jag har arbetat på hunddagis i 13 år och haft egen/egna hundar i 9 år. I dagsläget har jag en Rottweilertik på 7 år, en Australian Cattledogtik på 4 år och en Australian Cattledoghane på 9 veckor.

Jag har erfarenhet av att tävla Lydnad, Rallylydnad och Viltspår. Tränar aktivt för start i Brukset. Ställer även ut ibland.
Jag är instruktör på NyKK där jag hållt i valpkurs, unghundskurs och rallylydnadskurs. Har även varit hjälpinstruktör på allmänlydnadskursen.

När jag tränar hund använder jag mig av enbart positiv förstärkning. Jag använder klicker, leksaker och godis.

Jag kommer använda den här träningsgruppen för att skapa så mycket bra erfarenheter för min valp som möjligt för framtida tävlingar.